Signe Duun i rødt og hvidt

Det gik ellers ikke efter planen i Signes karriere, men nu er glæden og en plads i landsholdslejren tilbage. Vores helt egen Signe Dunn er udtaget til landsholdet.

Signe Duun er en ung og talentfuld fodboldspiller, der allerede har opnået imponerende resultater i sin karriere. Hendes rejse begyndte, da hun som 14-årig blev tiltrukket af AaB og valgte at flytte væk fra sin hjemby, Romalt. Det tog dog ikke lang tid, før Fortuna Hjørring, Danmarks største kvindeklub, opdagede Signes talent. I en alder af bare 15 år flyttede hun til Hjørring for at forfølge sine fodbolddrømme.

Hun skiftede skole og stod pludselig på egne ben i en lille lejlighed. Men trods udfordringerne klarede hun sig godt. Hun trænede hårdt og gjorde alt, hvad der blev forventet af hende.

Efter flere års hårdt arbejde og imponerende præstationer fik Signe sin drøm opfyldt hos Fortuna Hjørring, da hun modtog en kontrakt i marts året efter sin ankomst. Desværre blev hendes tid i Fortuna præget af skader. Hun begyndte at længes hjem og tog hjem, hver gang hun fik muligheden.

Den unge fodboldspiller traf til sidst den svære beslutning om at forlade Fortuna Hjørring i maj og flytte tilbage til sin hjemby, Randers. På trods af tilbud fra både AGF og Silkeborg besluttede Signe at blive i Randers for at starte på gymnasiet og finde sig selv igen. Projektet i Randers Q trak også en del i Signe.

Selvom Signe valgte at fokusere på andre ting i sit liv og skrue ned for fodbolden, har det ikke påvirket hendes præstationer på U17-landsholdet. Hun blev udtaget til tre venskabskampe i september, hvor hun endda scorede det afgørende mål mod Italien. Nu er hun blevet udtaget til endnu to venskabskampe mod Norge i februar.

“Det var en fuldstændig vanvittig følelse at score det afgørende mål. Jeg er beæret og stolt over, at jeg har fået lov at blive omkring landsholdet, efter jeg er kommet hjem”, siger Signe Duun.

Signe Duun er uden tvivl et ekstraordinært godt våben på 1. holdet. Med 10 mål og 6 assists i efteråret, viser hvor stor en indflydelse hun har på holdet.

Signe ser frem til at fortsætte med at spille for Randers Q og håber på at bevare sin plads på U17-landsholdet. For hende handler det om at finde glæden ved fodboldspillet igen og se, hvor langt hun kan nå uden at presse sig selv på samme måde som i Fortuna Hjørring. Hun ønsker at spille med glæde og se, hvor langt hendes talent kan tage hende. Første opgave bliver at hjælpe Randers Q op i 2. division.

CEPHEUS PARK VENTER

For første gang nogensinde, skal byens førstehold på kvindesiden spille på byens bedste hjemmebane – CEPHEUS PARK RANDES! Haderslev venter …

Læs mere »

PODCAST: LIVE fra QBIZZ

Mød Anders Gerber som er talentudviklingschef ved DBU, Formand Jacob Velling, Sportschef Morten Hyldgaard og anfører på 1. holdet Fria Brix.

Læs mere »