Hele Kronjyllands Kvindehold bliver nu en realitet

Fra august 2023 kan du heppe på hele Kronjyllands kvindehold, efter at en historisk overbygningsaftale mellem 6 Randers Q klubber er blevet underskrevet. Sponsorerne er klar til at støtte op om projektet.

Done deal! 

6 randrusianske fodboldklubber er blevet enige om at tilgå en overbygningsaftale, hvor de bedste kvindelige fodboldspillere kan samle sig i et eliteprojekt. Projektet starter i august 2023.  

 

 

Vil skabe lokale rollemodeller

Når Randers’ dygtigste kvinder fra august trækker den mørkeblå Randers Q-trøje over hovedet, bliver de samtidig rollemodeller for alle byens fodboldpiger. 

Byens piger skal have de samme forudsætninger for at drømme stort, som drengene har. Vi ønsker virkelig at spille for noget og for nogen. Vi ønsker at inspirere de unge piger til at drømme stort og til at tro på, at en ekstra indsats betaler sig.” – Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q

 

 

Skal bygges på Randers Q’s ungdomsarbejde

Randers Q startede som et breddeungdomsprojekt i august 2021. Et klubsamarbejde mellem 8 randrusianske fodboldklubber, som har samlet mere end 200 ungdomsspillere fra U13-U18. Det er på det fælles fundament, at overbygningen skal bygges. 

”Det er klart, at når vi samler så mange piger, så bliver der også nogle gode hold ud af det. De spillere skal have lov til at drømme om at spille sig på hele Kronjyllands kvindehold, ligesom drengene kan det i Randers FC.” – Jacob Velling, Formand i Randers Q  

 

 

Hurtig oprykning til 2. division

Det er Romalt IF, som til daglig huserer i Kvindeserien, der skal danne grundlag for holdets indplacering fra august 2023. Romalt IF har tidligere spillet i landets næstbedste række i 1. division. 

”Vi er glade for at være med til at skrive den her historie og til at levere spillere til hele Kronjyllands kvindehold. Vi ser virkelig frem til at kunne bygge det op over tid på den store talentmasse, der findes i Randers Q og i Randers og opland generelt.” – Rita Nøddelund, Formand i Romalt IF

Det er ambitionen at rykke op i 2. division, når den kommende sæson er spillet færdig i juni næste år.

 

 

Transitionen bliver nøglen

Overgangen fra ungdom til senior er historisk set svær. Transitionen ind i et voksen-elitemiljø er endnu sværere. Derfor vil Randers Q som en del af projektet også starte op i et U17-Futurehold. Et transitionsmiljø, som skal sikre, at der fremadrettet udvikles spillere, der kan spille sig på byens 1. hold. 

”Vi er overbeviste om, at transitionen er nøglen til succes. At vi kan få de unge talenter godt ind i seniormiljøet, bliver altafgørende”. – Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q

 

Cheftrænerposten bliver snart besat

En nøgleperson i projektet mangler at sætte sin underskrift, men det er et spørgsmål om detaljer, før en ny cheftræner bliver præsenteret. 

”Det er vigtigt for os, at tilknytte en cheftræner der både fagligt og menneskeligt kan lede holdet, og samtidig være med til at skabe et trygt og ambitiøst transitionsmiljø”  – Morten ’Løbe’ Hyldgaard, Elitechef i Randers Q.

 

 

Sponsorerne står bag. 

Foruden en række store og små lokale sponsorer bliver Sparekassen Danmark og VERDO de to hovedsponsorer. 

Hos Verdo er man begejstrede over kvindernes ambition om at repræsentere Randers med et hold på eliteplan:

 ”Jeg er vild med den energi og vilje, der bliver lagt i det. Der skal selvfølgelig være lige muligheder for piger og drenge, og vi er glade for at kunne støtte et lokalt initiativ, der bidrager til det, og som samtidig er med til at udvikle unge menneskers færdigheder.” – Tine Martlev Pallesen, kommunikations- og marketingchef hos VERDO

Hos Sparekassen Danmark er man glade for at støtte det lokale foreningsliv, både når det gælder bredden og eliten:

 

”I Sparekassen Danmark sætter vi en ære i at bakke op om det lokale foreningsliv – hvad enten det handler om bredden eller eliten. Et rigt foreningsliv er en forudsætning for, at vores by og egn udvikler sig. Det rige foreningsliv er jo også en forudsætning for, at sparekassen kan udvikle sig – vi har en fælles interesse. Vi er glade for, at vi nu også kan bakke op om Randers Q. Vi glæder os meget til at følge projektet og pigerne tæt.” – Jeanette Neldorf, Souschef i Sparekassen Danmark.

 

Moderklubberne:

Moderklubberne bag overbygningen er alle en del af det nuværende set up i Randers Q’s ungdomsafdeling: IF Alliancen, Randers Freja, Hornbæk SF, Helsted Fremad, Kristrup B & Romalt IF.