Emma fra randers, har fået kontrakt i norsk fodbold

Fra bolsjestribet i Nordjylland, til bolsjestribet i Norge: Emma Nøddelund fra Randers, har skiftet AaB og Kvindeligaen ud med en tilværelse i Norsk fodbold.

Fra Romalt IF, til AaB og hele vejen til Norge

Emma Nøddelund, den 25 årige stopper, har trådt mange græsstrå i stykker på træningsanlægget i Romalt. I efteråret 2019 skiftede Emma til AaB, hvor hun i flere omgange har spillet AaB op i den bedste danske række. Nu er turen gået til norske Tromsø og 1. divisionsklubben TIL2020, hvor hun har underskrevet en kontrakt. 


Deltidskontrakt og store ambitioner 

Emma er blevet udstyret med en deltidskontrakt, hvor træningsplanen lyder på 5 træningspas i ugen, og så en kamp i weekenden. Et semi-prof setup, som selvom det kun er landets næstbedste række, er et step op i forhold til AaB. Ambitionerne for både Emma og klubben er dog til mere end 1. division, og målet er klart:

I denne sæson skal vi kæmpe om oprykning til den bedste norske række. Ambitionerne for både mig og klubben er selvfølgelig, at vi rykker op

– Emma Nøddelund, forsvarsspiller TIL2020, Tromsø.

I midten: Emma Nøddelund

Vil udfordre sig selv

Det at rejse til et helt nyt land, mutters alene, vil for de fleste være en udfordring. Emma Nøddelund vil gerne udfordre sig selv, lære mere om sig selv og samtidig blive en bedre fodboldspiller. Lige præcis de ting, er der muligheder for i Tromsø.

Det er selvfølgelig svært at flytte til et nyt land helt alene, men jeg tror, at det er meget sundt for mig personligt. Mine forventninger er, at jeg lærer meget om mig selv, en anden kultur og ikke mindst bliver en dygtigere fodboldspiller. Niveauet og intensiteten til træning er højere, end hvad jeg kommer fra, så derfor bliver jeg udfordret maksimalt hver gang og skal yde mit bedste til hver træning for at være med, og dette hjælper mig med at blive en endnu bedre fodboldspiller”

– Emma Nøddelund, forsvarsspiller TIL2020, Tromsø.

 

Endnu større drømme om fremtiden

En tilværelse som fuldtidsprofessionel virker ikke længere så langt væk, og det er da en drøm der ligger og venter på at blive indfriet. Drømmen om landsholdet lever også fortsat, men det er ikke det vigtigste.

Mine fremtidsdrømme er fortsat at kunne udvikle mig som fodboldspiller og forhåbentligt med tiden kunne spille fodbold på fuldtid. Som så mange andre har jeg da en drøm om at spille på det danske landshold en dag. Dog er det vigtigste for mig er, at jeg bliver ved med at synes, at fodbold er det sjoveste i hele verden og fortsætter med at udvikle mig og lære”

– Emma Nøddelund, forsvarsspiller TIL2020, Tromsø.

 

Fra Randers Q’s side skal der lyde et kæmpe “tillykke”, et “held og lykke” og et endnu større “vi håber at se dig i mørke- og lyseblå i Randers, på et senere tidspunkt”

PODCAST: LIVE fra QBIZZ

Mød Anders Gerber som er talentudviklingschef ved DBU, Formand Jacob Velling, Sportschef Morten Hyldgaard og anfører på 1. holdet Fria Brix.

Læs mere »